В дълбока купа смесете 1 с. л. брашно, 1 яйце, капачка бадемов аперитив, 2 с. л. вода, 1-2 щипки сол и щипка черен пипер. Разбийте с тел. Трябва да се получи рядка кашица.
Сложете тиган на котлона да загрява. Сипете олио за пържене.
Нарежете пилешките гърди на ленти с дебелина 1,5 см.
В купичка разбъркайте 1 с. л. горчица, 1 с. л. мед и 1 к. л. соев сос. Сложете месото в купичката да се овкуси. Изсипете в купата с тестото. Разбъркайте.
С нож нарежете 50 гр лешници на тънки ивички и 2 бадема на стърготини. Сипете в чиния.
Когато мазнината в тигана загрее, оваляйте пилешките филета в чинията с нарязаните ядки и изпържете до златисто. Трябва да получат хрупкава коричка от пастата и от ядките.
Извадете готовите филета върху кухненски салфетки – да се отцеди мазнината.
Подгответе канапе от свежа салата, листа спанак и резен лимон.
В купичка сипете малко светъл оцет, малко зехтин, пудра захар, щипка сол, 1 с. л. вода и разбъркайте дресинга. Поръсете канапето и разбъркайте.
Пригответе сос от 1 с. л. горчица, 1 с. л. мед и 1 к. л. соев сос. Потопете половината от филетата в соса и подредете върху канапето. Поръсете и по чинията. Прибавете резен лимон.