Сложете тенджера на котлона да загрява, запечете леко чесъна. Сипете 60 мл зехтин, черен пипер, ригана, бялото вино, солта, доматите, меда. Оставете да къкри.

Срежете пилешките филета, така, че да се получат 6 тънки. Нацепете леко с ножа, овкусете със сол и пипер.

В голяма купа смесете пармезана и брашното.

В друга купа разбийте яйцата с водата.

Потапяйте пилето първо в брашняната смес, после в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете в зехтин.

Изсипете доматения сос в тавичка, отгоре подредете пилето, а върху него – моцарелата. Печете във фурната на максимална температура, докато моцарелата се разтопи.

В друг тиган разтопете маслото. Задушете зеления фасул, овкусен с индийско орехче, зелен пипер и сол.

Сервирайте пилешкото с доматения сос и зеления фасул. Поръсете с пармезан.