Приготвяне на кофтата:
В блендер смелете всички съставки за кофтата, освен месото, на гъста паста. Омесете пастата с месото. С мокри длани оформете продълговати кюфтета.
Приготвяне на соса:
Смелете първите 9 съставки на гъста паста. Загрейте олиото в тиган и запържете лука до златисто.
Прибавете кюфтетата и ги пържете, докато покафенеят. Не ги бъркайте с лъжица, а като разтръсквате тигана.
Когато кюфтетата са готови, добавете пастата от подправки, лютите чушки, вишните и вишневия сок. Намалете огъня и варете, докато течността остане 1/3 и сосът се сгъсти. Ако е необходимо, добавете още сол.
Сервирайте върху канапе от ориз, подправен с куркума, гарнирайте с прясно нарязани кориандър и джоджен.