Сипете 1,5-2 л вода в тенджера. Прибавете 2-3 щипки сол, 20 мл зехтин, захлупете и сложете на огъня. Когато водата кипне, сипете 200 гр пене (за 2 порции), разбъркайте, сложете капака и оставете за 10 минути. Сложете тиган за соса на котлона да загрява. Сипете 50 мл зехтин. Докато мазнината загрее, нарежете главата лук на не много ситно. Сложете го в тигана. Добавете нарязаните обезкостени маслини. Обелете и нарежете доматите на кубчета. Преместете в тигана. Сипете и малко доматен сос. Нарежете спанака на ленти. Когато зеленчуците омекнат, прибавете и спанака. Разбъркайте. Овкусете с щипка черен пипер и сол на вкус. Сложете капак, за да се задуши спанака. Отцедете водата на готовите пене. Полейте с ледено студена вода, за да се отмие нишестето и да не залепва. Капнете малко зехтин. Сервирайте пастата, полята със зеленчуковата смес и сос. Поръсете с настърган пармезан. Украсете със стрък пресен босилек и ½ пресен домат на кубчета.