Сложете тиган на котлона да загрява. Запечете на сухо лука и чесъна, налейте олиото. Щом се запържи, прибавете дреболиите. Овкусете със сол и пипер. Добавете нарязаните моркови, салвията и орехите. Запържете няколко минути, налейте виното. Захлупете и оставете да къкри 5 мин., докато виното изври. Дръпнете от котлона, да се охлади.

Нарежете хляба на кубчета. Смесете ги в купа с пармезана и яйцето. Разбъркайте с изстиналата плънка. Прибавете нарязания магданоз. Напълнете пилето, сложете го в тава. Наоколо подредете нарязаното на парчета резене. Овкусете със сол и пипер, намажете пилето с масло и го покрийте с бекона. Поръсете резенето със зехтин. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 С фурна за 40 мин.

В купа разбийте продуктите за дресинга на салатата. Добавете нарязаните чушки.

Сервирайте пилето със салатата.