Нарежете картофите на шайби и ги сложете да се сварят леко в подсолена вода. Нарежете бекона на едри парчета, запържете в тиган.

Почистете шарана от люспите и перките, натрийте с парче лимон. Направете прорези отстрани, овкусете със сол и пипер. В коремната кухина сложете парчето лимон, парче селъри, стръкове девисил, магданоз и копър.

В широк глинен съд подредете на пластове картофите, бекона, нарязаните на шайби домати. Овкусете със сол и пипер. Загрейте маслото и зехтина и запържете нарязания на полумесеци лук, нарязаната чушка, лютия пипер. Изсипете върху доматите. Най-отгоре сложете шарана.
Разбийте сметаната с брашното, сол и пипер. Залейте отгоре само рибата.

Печете в предварително загрята на 200 С за 20-30 мин.