Нарежете пащърнака на филийки и го сложете да се свари в тенджера с 200 мл вода, индийско орехче, сол и бял пипер.

В купичка смесете кимиона, кима, зеления пипер и морската сол, стрийте ги добре. Натрийте месото със сместа. Запечете го на сух тиган. Фламбирайте с коняк, намалете огъня. Долейте малко вода.

Прехвърлете пащърнака в блендер, добавете млякото, маслото и щипка пипер, пасирайте.

Прехвърлете месото в тавичка с кожата нагоре. Поръсете с кафявата захар. Печете 20 мин. на 150 С.

Нарежете червеното зеле, намачкайте го със сол, малко кафява захар и балсамов оцет.

Сервирайте патешкото със зелето и с пюрето от пащърнак.