Разбийте яйцата с част от прясното мляко и солта, постепенно добавете брашното. Разредете с останалото мляко до необходимата гъстота – малко по-гъсто от боза.

Загрейте голям тиган, намазнете го леко. Изпържете палачинките.

Сложете друг тиган да загрява. Сипете малко олио и лъжица масло и запържете нарязания на полумесеци лук.

Накълцайте месото на много ситно. Прибавете към лука. Овкусете със сол и пипер. След като се запържи, налейте 40 мл вода и оставете да къкри 3-4 мин. Прецедете месото и лука.

В освободения тиган сложете 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно. Като се позапържи, изсипете бульона от месото, бъркайте. Добавете сметаната. Щом сосът заври, го прехвърлете в купа.

Върнете месото в празния тиган, поръсете с червения пипер, изсипете част от соса. Разбъркайте, изключете котлона.

Навийте палачинките с плънката, подредете ги в огнеупорен съд. Залейте с останалия сос и печете до зачервяване в предварително загрята на 180 С фурна.