Нарежете главата лук на филийки. Изсипете в тенджера и сложете на огъня, да се запече на сухо. Нарежете средно голям морков по диагонал на едри парчета. Добавете в тенджерата. Разбъркайте.
Сипете 20 мл зехтин и 1 с. л. масло, да се задушат зеленчуците. Когато маслото се стопи, налейте вода и сложете капак. Щом водата заври, изсипете 100 гр ориз, веднага разбъркайте и оставете да се попари 1-2 минути. Налейте още 500 мл вода.
Нарежете скилидка чесън на филийки. Сложете в супата. Овкусете с щипка индийско орехче и черен пипер и разбъркайте.
Изчистете лапада и нарежете на едро. Изсипете в супата. Добавете стрито на прах пилешко бульонче, 1 ч. л. универсален зеленчуков микс, разбъркайте и сложете капак.
Оставете да ври 2-3 минути. Преместете съда от огъня. Пасирайте до еднородна смес.
Изчистете чушката от семките. Нарежете на едро. Сложете в каната на пасатора, заедно с щипка сол, зехтин и светъл оцет и пасирайте.
Сервирайте супата по желание с лъжица сметана и лъжица от червения дресинг.

Как да придадем изящност на ястието , вижте тук: