Сварете картофите цели в подсолена вода. Извадете ги, върнете тенджерата на огъня и сложете цвеклото. Добавете във водата кафявата захар, канелата, карамфила, горчицата, оцета. Долейте още вода.
Изсипете брашното в голяма купа. Добавете обелените картофи, намачкайте с ръчен пасатор. Настържете пармезана, овкусете със сол и пипер. Прибавете яйцето.
Обелете и нарежете вече свареното и поохладено цвекло, пасирайте в блендер. Прибавете към тестото, омесете добре.
Запечете орехите на сух тиган.
Нарежете печурките, отцедете предварително накиснатите във вода сухи гъби.
В тенджера налейте 1 – 1 ½ л вода с 1-2 с.л. оцет, 2 с.л. сол и 3-4 с.л. олио. Оставете да заври.
Запечете печурките на сух тиган, добавете 1 с.л. зехтин и 1 ч.л. масло, както и сушените гъби.
Поръсете работния плот с брашно, премесете тестото. Оформете го на пръчка и го нарежете на парченца по 1 – 1.5 см. Пуснете ги едно по едно във врящата вода и варете 3-4 мин.
Сипете в тигана с гъбите малко от водата на ньоките, добавете синьото сирене и орехите. Изключете котлона.
Отцедете ньоките, изплакнете ги със студена вода. Сервирайте ги с гъбения сос, синьо сирене, салвия и пармезан
Няма коментари