Измийте пилето и го нарежете на порции. Овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в дълбок тиган. Извадете ги в помощна чиния.
В същия съд сложете нарязания лук и чесън да се запържат леко, заедно с нарязаните на лентички моркови. Залейте с виното, добавете стритото бульонче, зелен пипер и дафинов лист. Върнете парчетата пиле и оставете да се задушава.
Измийте и изчистете чушките и гъбите. Нарежете чушките на ивички, а гъбите – на филийки. Можете да ползвате култивирани или диви гъби. Въпрос на желание или наличност. Прибавете ги към пилето. Посолете на вкус и оставете да ври 15-20 мин. На умерена температура.
В чиния за сервиране направете канапе от зеленчуците, отгоре поставете порция пиле и поръсете с нарязани целина и магданоз.