Запечете семената от копър на сух тиган. Сипете половината в блендера. Добавете галетата, прясното мляко, бахара, чесъна, лютата чушка, салвията, кориандъра, сол, черен пипер, захар, яйцето. Пасирайте.
Запечете лука на сух тиган, оставете да изстине. Прибавете в блендера, пасирайте. Извадете сместа от блендера.
Нарежете месото на парчета, смелете го в блендера на кайма. Омесете я с галетата и подправките. Оформете кюфтета.
Сложете тиган със зехтин да загрява. Изпържете кюфтетата.
В купа разбийте киселото мляко, останалите семена от копър, кимиона, кориандъра, салвията, чесъна, лимоновия сок, зеления лук, ментата, сол, черен пипер, захар.
Сервирайте кюфтетата със соса и с пюре от картофи и селъри.