Сложете голяма тенджера на котлона, налейте 50 мл олио и 1 с.л. масло. Запържете лука до прозрачно, заедно с чесъна. Нарежете телешкото на кубчета, добавете в тенджерата. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. След 2-3 мин. добавете и червения пипер, като го запържите в единия край на тенджерата. Разбъркайте. Налейте 1 л вода и оставете да къкри около 40 мин.

Нарежете чушката, доматите и картофите. Прибавете ги в тенджерата, варете още 20 мин.

В голяма купа счупете яйцата, добавете 1 ч.л. сол, разбъркайте. Сипете водата и брашното, омесете тесто.

Сложете на котлона тенджера с вода, 50 мл олио, 3 ч.л. сол и 2 с.л. оцет. Оформете топчета от тестото и ги пуснете във врящата вода. Щом изплуват на повърхността, варете още 3 мин. Отцедете и изплакнете със студена вода.

В малък тиган разтопете 1-2 с.л. масло. Добавете галушките.

Сервирайте гулаша с галушките.