Сипете в дълбока купа 2-3 с.л. брашно, 1-2 ч.л. чесън на прах, 1-2 ч.лч червен пипер, сол и черен пипер. Разбийте с тел.
Нацепете пилешките филета на ромбчета само от едната страна. Оваляйте ги в брашното и изтупайте хубаво.
Сложете тиган на котлона да загрява. Капнете малко растителна мазнина и 1 ½ с.л. масло.
В каната на пасатора сипете шепа череши, 30-40 мл червено вино, капки балсамов оцет, 1 ч.л. мед, 1 щипка сол и 20-30 мл зехтин.Пасирайте соса до еднородна смес.
Сложете филетата да се запържат първо с нацепената страна към тигана.Почти веднага обърнете побелялото месо.Отново обърнете и оставете да се запече до готовност.
Готовите филета извадете в огнеупорен съд за печене.Полейте месото с маслото от тигана.
Сипете 50 мл бяло вино. Прибавете и другите изчистени череши. Преместете съда в предварително загрята фурна за 5 мин. на максимум, докато се изпари алкохолът и месото придобие лек загар.
Сложете малък съд на котлона. Изсипете дресинга от каната.Разбъркайте и оставете соса да се свари до готовност.Когато алкохолът се изпари сосът е готов.
В средата на голяма чиния за сервиране сипете от соса, допълнете с капки балсамов оцет, добавете листенца свежа салата, изсипета черешите и поставете пилешките филета. По желание можете да сервирате с 1 с.л. заквасена сметана, резен лимон и стрък зелена подправка.