Сложете тенджера с вода на котлона да заври. Отгоре сложете съда за варене на пара и капак.
Отрежете долната бяла твърда част на аспержите. Преместете ги в съда на пара. След 7-8 минути ще са сварени.
За приготвянето на сос сложете малък дълбок съд на котлона с ½ с. л. масло, 30 мл олио и 1 с. л. брашно. Бъркайте. Брашното ще кипне и ще започне да се сгъстява. Прибавете и стрито на прах ½ пилешко бульонче. Бъркайте непрекъснато, докато сипвате по малко 150 мл вода и 150 мл прясно мляко. Овкусете с щипка индийско орехче, разбъркайте и преместете съда от огъня.
Навийте на руло двата листа шунка и нарежете на ивички.
Сервирайте аспержите, поръсени с шунка и поляти със соса. Украсете с червена чушка и стрък копър.