Сложете тиган на котлона. Запечете на сухо зеления пипер. В хаванче счукайте пипера, дафиновия лист, сухите чушки, 2 скилидки чесън, зеления пипер, лютия пипер, солта, чубрицата. Прехвърлете всичко в голяма купа, налейте 150 мл олио. Пуснете в маринатата месото за 10 мин.

Нарежете зелето. Загрейте голям тиган със 100 мл олио, 1 с.л. червен пипер и ½ чаша бяло вино. Добавете нарязания лук, дафиновия лист и зелето. Налейте 200 мл вода, захлупете и оставете да се задушава 10 мин, на слаб огън.

Почистете гъбите от пънчетата. Обърнете ги с отвора нагоре и ги овкусете със сол, черен пипер и малко чесън. Сложете по малко от каймата, листенце джоджен и парче бекон върху всяка гъба.

Сложете тиган да загрява, сипете малко от маслената марината. Запържете най-напред наденицата и нарязаните пънчета от гъбите.

Изсипете половината зеле на дъното на глинен съд. Върху него подредете в кръг наденицата, сипете и пънчетата.

В освободения тиган запържете телешкото. Подредете го в глинения съд. Изсипете останалото зеле, добавете скилидки необелен чесън отстрани.

Запържете пилешкото и свинското. Подредете ги върху зелето. Налейте останалото вино и 200 мл вода. Запържете леко напълнените гъби, подредете ги най-отгоре. Залейте с мазнината, пуснете няколко клончета чубрица, завийте с алуминиево фолио. Печете около 1 час на 200 С.