Сложете на котлона да загрява тенджера с олиото и маслото. Запържете нарязаните лук и чесън, добавете и спанака. Щом се позапържи, отделете спанака в едната половина на тенджерата, а в другата запържете брашното. Объркайте всичко заедно. Долейте водата, добавете пилешкото бульонче и оставете да къкри 10 мин. Овкусете със сол и зелен пипер.

В купа разбийте жълтъка с лимоновия сок. Пасирайте супата, като междувременно наливате застройката.

Изрежете корите на хляба, нарежете го на кубчета. Запечете ги леко на сух тиган, заедно с малко сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавете маслото, изпържете ги до златисто.

Сервирайте супата с крутоните, украсете с чери доматчета и листа пресен спанак.