Сварете месото заедно с бульончето.
Нарежете моркова, лука, селърито. Сипете в тенджера 2-3 с.л зехтин и 1 с.л. масло. Сложете зеленчуците да се задушават. Щом се позадушат, сипете 100 мл вода и добавете картофите. Намалете огъня, оставете да покъкри 5 мин.
Налейте още малко вода.
Обезкостете и нарежете пилешкото. Прецедете бульона, налейте половината при зеленчуците. Прибавете и месото.
Сложете тиган на котлона да загрява. Запечете леко брашното, добавете маслото. Щом се запържи, налейте прясното мляко, като бъркате. Прибавете и част от бульона. Настържете вътре сиренето чедър, бъркайте. Налейте и останалия бульон. Изсипете всичко в тенджерата със супата. Овкусете с черен пипер. Щом заври, дръпнете от огъня.
Сервирайте супата със стрък селъри, нарязан магданоз и парче чедър.