Нарежете на ситно ½ глава лук и 1 люта чушка. Прехвърлете ги в блендер, прибавете индийското орехче, мащерката, бахара, канелата, чесъна, меда, солта, черния пипер, оцета и джинджифила. Пасирайте.

Разрежете бутчетата на две напречно. Прехвърлете в голяма купа, поръсете със зехтин и залейте с маринатата. Оставете да престоят 2-3 часа.

Обелете и нарежете на кръгчета сладките картофи. В голяма купа разбъркайте меда, зехтина, белия пипер, сока от зелен лимон, канелата и солта. Прибавете картофите, оваляйте ги добре. Прехвърлете ги в тавичка, печете около ½ час.

Изсипете пилето в тавичка, заедно с маринатата. Печете около ½ час.

Сервирайте пилето с картофите и с манго чътни. Украсете със зелен лимон, мащерка, чили сос и магданоз.